Kaprifol, Bohusläns landskapsblomma är en art i familjen kaprifolväxter från centrala Östeuropa till södra Europa och västerut till Italien. Den blommar vanligen i maj,
Knubbsäl är en art som förekommer huvudsakligen i norra Atlanten, norra delen av Stilla havet och Nordsjön. Den lever även vid Sveriges kustlinjer vid västkusten och i södra Östersjön. Knubbsälen är Bohusläns landskapdjur.
Svinesundsbron Den gamla bron byggdes 1939–1942 och är 420 meter lång med en segelfri höjd på 58 meter. Bron togs i bruk 1946 och ersatte då en färja över sundet. Bron är smal enligt nutida svensk standard, men har trottoarer på båda sidor, skyddade med vägräcken.
Solnedgång Ingenstans är solnedgången så vacker som i Bohuslän.
Strömstads stadshus är en granitbyggnad i centrala Strömstad som inrymmer Strömstads kommuns förvaltningar. Byggnaden uppfördes åren 1912-1917 i jugendstil enligt Eugen Thorburns ritningar.
Äggostform Äggost är Bohusläns landskapsrätt. Grunden till äggost är ägg och mjölk. Idag serveras den oftast som efterrätt med björnbärssylt, men förr åts den även med sill.
Hållö fyr. Fyren byggdes 1842, som ett runt vitt stentorn. Fyren visade sig vara för låg då den i väster skymdes av Sälö. Man kontaktade den då den mycket anlitade fyrkonstruktören Nils Gustav von Heidenstam, som försåg fyren med en 5 meter hög stålplåtskon 1868. Därefter blev fyren 20 meter hög och fick sin nuvarande lyshöjd på 39,2 meter över havet. Fyren ägs av Sjöfartsverket och är sedan den 25 januari 1935 Statligt byggnads-minne .
Bohus fästning är numera en ruin av en fästning, som började byggas 1308 för att stärka försvaret av Norges dåtida sydgräns. Ruinen är belägen på en 40 meter hög klippa på Bagaholmen i Nordre älv, vid Göta älvs norra utloppsarm i den sydöstra delen av Kungälv, cirka två mil norr om Göteborg
Fars hatt är ett hotell med anor från 1600-talet. Hotellet öppnades 1684, då som ett värdshus med åtta rum, och har idag 120 rum. Hotellet är beläget i Kungälv, ett stenkast från Fästningsholmen och Bohus fästning.
E6 Europaväg 6 går genom hela bohuslän
Hummer. Dess utbredningsområde sträcker sig vid den europeiska sidan av Atlanten från Tromsø till in i Medelhavet. I Sverige finns den i Skagerrak, Kattegatt och i norra delen av Öresund. Den lever på 10-30 meters djup på klippbottnar och algbevuxna steniga bottnar
Hällristningarna på Tanums hällar, skapades år 1800-500 f. Kr. I norra Bohuslän finns omkring 1500 kända hällristningar och nya upptäcks ständigt. En stor och ovanligt variationsrik del av dem finns i Tanum. Här har arkeologerna funnit ett tjugotal typer av figurer och motiv, till exempel skålgropar, skepp, slädar, djur, människor, handflator, fotsulor, träd och vapen. Bilderna beskriver bronsåldersmänniskornas sociala liv, deras andliga upplevelser, trosföreställningar och riter.
Nordens Ark är en djurpark i Sotenäs kommun. Anläggningen drivs av Stiftelsen Nordens Ark som avelsanläggning för hotade djur. Bevarandeprojekten är ryggraden i Stiftelsen Nordens Arks viktiga arbete med att bevara hotade djur. Nordens Ark har en publik del som är öppen för besökare året runt och antalet besökare på avelsanläggningen är cirka 100 000 per år.
Lutfisk på tork. Fisken hänger på tork i cirka tre månader. Därpå hänger den inomhus i en torr och luftig miljö i två till tre månader för att mogna. Efter torkningen återstår nästan bara 30 % av det ursprungliga vattnet i fisken. Den har således inte förlorat andra näringsämnen vilket leder stora mängder protein, B-vitamin, järn och kalcium i fisken
Teknik: Bunden rosengång
Sked: 40/10, 6 skaft och 6 trampor
Storlek: 42,2 x ca. 57 cm
I priset ingår vävnota och inslagsgarnet
1-Pack Varpfläta 2,40 m
2-Pack Varpfläta 3,40 m
3-Pack Varpfläta 3,40 m
OBS! Varpflätan ingår ej.
Beställ varpfläta separat här.